Mediation

Er zijn verschillende soorten mediation. Mediation bij zakelijke conflicten, arbeidsconflicten, nalatenschappen en echtscheidingen komen het meeste voor.

Zakelijk conflict

Hierbij kunt u denken aan conflicten tussen vennoten binnen een onderneming.

Arbeidsconflict

Hierbij kunt u denken aan een conflict met een werknemer of werkgever over bijvoorbeeld salaris of over ontslag.

Nalatenschappen

Bij de afwikkeling van een nalatenschap kan ruzie ontstaan tussen de erfgenamen. Bijvoorbeeld over de verdeling van de spullen of over de hoogte van de vraagprijs als de woning verkocht moet worden. Of over de vraag wie dat allemaal moet gaan regelen.

Erfgenamen in een nalatenschap zijn veelal familieleden van elkaar. Het is dan verstandig om vroegtijdig de hulp van een mediator in te roepen bij een dreigend conflict. Hiermee kan vaak een lange en geldverslindende rechtszaak worden voorkomen.

Echtscheiding

Met behulp van mediation kunt u afspraken maken over bijvoorbeeld het huis, de kinderen en de alimentatie. Ons kantoor is hierin gespecialiseerd. Wij kunnen voor u het ouderschapsplan en/of het convenant opstellen, en regelen uw echtscheiding voor u via de rechtbank. Zo heeft u bij het gehele scheidingsproces één vast aanspreekpunt, ook als een van beiden het huis overneemt of er een testament moet worden gemaakt of aangepast.

Klanten beoordelen ons met een:

8.9

Wat kunnen wij voor u betekenen? Vraag een offerte aan